У Львові планують побудувати новий слідчий ізолятор на околиці міста. Так, будувати його будуть за всіма європейськими стандартами.

Про це повідомив очільник Міністерства юстиції Денис Малюська під час свого візиту у Львові, передає пресслужба ЛМР.

Міністр зазначив, що вартість побудови СІЗО перевищить 1 мільярд гривень.

Кошти на будівництво виділять від продажу старих в'язниць у західному регіоні. Зокрема гроші скерують також з продажу території виправної колонії на Хуторівці. Нагадуємо, вартість цієї в'язниці становила 377 мільйонів гривень.

«Ми розробляємо і працюємо над зовнішнім виглядом нового слідчого ізолятора, щоб він не заважав жителям міста. Також будемо працювати над концепцією того, що буде на вул. Городоцькій. Безумовно, коштів не вистачить, щоб побудувати новий слідчий ізолятор повністю з нуля, кошти точно будуть більші за 1 млрд грн, але це не останній продаж. План, що більшість коштів з продажу в`язниць у західному регіоні ми направлятимемо, в першу чергу, на будівництво слідчого ізолятора на околиці Львова. 30% від продажу йде до державного бюджету», — прокоментував очільник Мін’юсту Денис Малюська.
Як раніше писав Вголос, територію та майно колишньої виправної колонії №48 з аукціону викупили компанії львів’янина Тараса Зубика та депутата ЛМР від партії «Самопоміч» Романа Федишина - власника ринку «Шувар». Сума угоди склала 407,5 млн грн.

Нагадуємо, Міністерство юстиції України продало майно та територію у майже 12 га, які належали ДУ «Львівська виправна колонія» №48. Вона розташована за адресою: вулиця Хуторівка, 2 та 4. Це перший аукціон Мін’юсту, який провели у системі ProZorro у рамках «Великої приватизації» в’язниць в Україні.

Сьогодні стало відомо, що власником території виправної колонії на Хуторівці стала одна з найбільших ІТ-компаній України. Мова йде про компанію SoftServe.

Читайте більше новин від ІА Вголос:

ІА "Вголос": НОВИНИ