Як інформує кореспондент «Вголосу», біля пам’ятника Тарасові Шевченку святкували «День Гуцульської культури».

У мистецькому святі взяли участь майже дві сотні осіб. Тішили колядою та унікальними співанками мешканців та гостей міста творчі колективи та майстри декоративно-ужиткового мистецтва з Верховинського району Івано-Франківської області.

Гуцули побажали, аби «сила коляди принесла такий довгожданий мир нашій державі». Також учасники дійства разом помолилися за усіх загиблих Героїв у війні з московськими окупантами. А священнослужитель зазначив, що гуцульська коляда – це і є молитва. Тому їх згадують «гуцульською колядою - сердечною молитвою».

Окрім колядок, гості свята мали можливість поглянути на унікальне автентичне мистецтво Верховинщини – обряд гуцульського весілля, гуцульський одяг, народний танець. Також взяти участь у майстер-класах  з виготовлення елементів гуцульського одягу, вбирання  гуцульської княгині, навіть навчитись танцю «Гуцулка».

Діяла на площі і святкова виставка-ярмарок виробів декоративно-ужиткового мистецтва, вишивки, ткацтва, кушнірства, бісероплетіння та інших видів народного промислу Гуцульщини.

ІА "Вголос": НОВИНИ