Колишній гендиректор «Артеку» Борис Новожилов заявив, що вирішив узяти участь у конкурсі на зайняття вакантної посади керівника Державного управління справами (ДУС, чи, як частіше кажуть, ДУСя).

Про це повідомляє Новожилов на свїй сторінці в Facebook.

Він пояснив, чому вважає себе практично ідеальним кандидатом на цю посаду.

«Думаю, що згідно з умовами конкурсу, серед кандидатів навряд знайдеться чиновник, готовий ліквідувати власну «годівничку». Так само важко буде знайти чиновника з позитивними показниками його діяльності на попередніх посадах. А з відсутністю корупційних зв'язків – майже нереально. При цьому потрібні ж ще й знання структури та досвід роботи. Все це в мене є», - написав він.

Новожилов зазначив, що у 2005-2006 роках я був спочатку радником, а пізніше керівником одного з управлінь у структурі ДУС. Курирував діяльність приблизно 30 державних підприємств, санаторіїв, готелів, резиденцій. У тому числі й славнозвісного Міжнародного дитячого центру «Артек».

«Нескладно перевірити, що саме в цей період і за моєї безпосередньої участі в державну власність було повернуто багато об'єктів, а більшість підприємств із збиткових перетворилися на прибуткові. Можливо, в архіві збереглася і моя службова записка з пропозицією про істотне скорочення штату і передачу підприємств з балансу ДУС до Фонду держмайна України. У вересні 2006 року я був змушений практично сам себе призначити генеральним директором МДЦ Артек», - пояснив він.

Як писав «Вголос», перший президент України Леонід Кравчук підтримує ідею легалізації медичної марихуани.

ІА "Вголос": НОВИНИ