Колишній народний депутат і колишній власник банку «Фінанси і кредит» Костянтин Жеваго з власної волі залишив посаду генерального директора британської гірничорудної Ferrexpo, мажоритарієм якої він є. Зараз його функції виконує фіндиректор компанії Кріс Меве.

Про це йдеться на сайті компанії, повідомляє UBR.

Повідомляється, що Жеваго пішов з посади тимчасово, щоб зосередитися на вирішенні певних питань в Україні, що стосуються одного з підприємств, якими він володів до 2015 року».

Зазначається, що у поясненнях компанії банк «Фінанси і кредит» не фігурує, мова йде, імовірно, про нього, оскільки саме в 2015 році він був визнаний неплатоспроможним. Більш того, саме в розкраданні 2,5 млрд грн з цього банку і звинуватили Жеваго. У вересні його викликали на допит в Держбюро розслідувань (ДБР) для повідомлення про підозру і допиту в якості підозрюваного. Ексдепутат у відомство не з'явився, після чого ДБР 9 жовтня оголосила його у розшук.

Як писав «Вголос», колишній власник банку “Фінанси і кредит”, депутат ВР III-VIII скликань Костянтин Жеваго заперечує у свій бік і запевняє, що жодних юридичних повідомлень йому вручено не було.

ІА "Вголос": НОВИНИ