Колишній радник з питань нацбезпеки Білого дому Чарльз Куперман не з’явився для свідчень перед американськими законодавцями у їхньому розслідуванні щодо тиску президента Дональда Трампа на Зеленського задля розслідування проти свого політичного суперника.

Про це повідомляє CNN.

Зазначається, що Чарльз Куперман, який займав посаду заступника радника з національної безпеки, проігнорував повістку, видану трьома комітетами для надання свідчень 28 жовтня.

Президент Дональд Трамп висловився за «імунітет» Купермана, який згодом подав позов до суду, щоб визначити, чи повинен він виконувати повістку в Палату представників.

Натомість конгресмен Адам Шифф заявив, що позов Куппермана «не має законних підстав» і додав, що Білий дім прагне перешкоджати радникові, дати, можливо, «обвинувальні» свідчення.

Сторона захисту Купермана заявила, що той свідчитиме лише тоді, якщо суд винесе рішення на користь Палати представників.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп переплутав країну, якою керує президент Володимир Зеленський і назвав українського главу держави “російським президентом”.

ІА "Вголос": НОВИНИ