[media=158723,158724,158725,158726,158727] 

Як повідомляє патрульна поліція Львова, вчора ввечері екіпажу патрульної поліції надійшов виклик про те, що невідомий погрожує пістолетом в одному із кафе на площі Ринок.

«Патрульні прибули туди за 2 хвилини. При вході до закладу інспекторів зустріли два очевидці, які повідомили, що в кафе є чоловік, який одягнувши балаклаву почав до них зачіпатися та погрожувати предметом схожим на пістолет. Згодом він здійснив неприцільний постріл з нього. Свідки вказали, що у чоловіка на зап'ясті лівої руки зроблене татуювання у вигляді слів», – йдеться у повідомленні.

Коли патрульні зайшли до закладу та помітили чоловіка, який намагався вийти.

«В нього на руці було татуювання також він тримав балаклаву тому патрульні попросили чоловіка викласти все що він має при собі. У нього виявили ніж в чохлі, який поклали у рюкзак і відклали у бік, пістолета не було. Чоловік поводився спокійно, запевнив, що заборонених предметів при собі не має. Він пред'явив паспорт та заперечив свою причетність до вищезгаданої події. Поки патрульні перевіряли особу в базі даних та опитували очевидців, чоловік вихопив ніж та приставив собі до зап’ястя, а потім горла. Він почав кричати, що знову не сяде до тюрми та краще здійснить самогубство», – повідомили у поліції.

Далі один з патрульних почав говорити з чоловіком та відмовляти його від цього, водночас його напарник підійшов ззаду, відвів руку від горла чоловіка та вибив ніж.

«Його затримали та застосували кайданки. Під час затримання з одягу чоловіка вилетів патрон. На місце події викликали слідчо-оперативну групу та експерта-криміналіста. Згодом пістолет знайшли неподалік місця події», – йдеться у повідомленні.

Затриманого доставили до Галицького відділу поліції. Патрульні з'ясували, що 26-річний чоловік відбував 4-річне покарання за крадіжку та хуліганство зі застосуванням зброї, проте вийшов достроково. Попередня кваліфікація вчиненого правопорушення – хуліганство, вчинене із застосуванням холодної чи вогнепальної зброї за ч.4 ст.296 ККУ. Стаття передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Зараз затриманий в ізоляторі тимчасового тримання.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ