Росіянина й екс-менеджера українського олігарха Сергія Курченка Євгена Калініна затримали в Греції за запитом України, де він проходить за трьома статтями. Про це повідомляє «Оглядач».

Як йдеться на офіційному сайті Міністерства внутрішніх справ, його звинувачують за злочини за статтями 255, 366 і 212 Кримінального кодексу України.

Зокрема, Калініну інкримінують злочини, що підпадають під частину 1 статті 255 КК України (створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину). Частина 1 статті 366 (службове підроблення документів) і частина 3 статті (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

У картці справи вказується запобіжний захід: постанова суду про дозвіл на затримання.

Росіянина оголосило в розшук Управління Національної поліції в Одеській області в травні 2017-го. Відтоді той переховується від органів влади. Максимальні санкції згаданих статей передбачають 12, п’ять і десять років позбавлення волі.

Калінін до 2011-го займав пост в Україні віце-президента «ТНК-ВР Коммерс». Це дочірній холдинг російської нафтової компанії. За два роки він став виконавчим директором нафтового холдингу «ВЕТЕК», власником якого був олігарх Сергій Курченко.

Як повідомляв «Вголос», Курченко приторговує вугіллям із окупованих територій.

ІА "Вголос": НОВИНИ