Командир 125 окремої бригади територіальної оборони Збройних сил України Артур Горбенко йде зі своєї посади.

Про це повідомляється га сторінці 125-ї бригади у Facebook.

«Сьогодні завершується більш ніж дворічна наша з вами спільна служба у 125-й окремій бригаді територіальної оборони. Ви люди мирних професій, різноманітних сфер діяльності та інтересів, з перших днів повномасштабної російської агресії, добровільно без вагань, стали на захист рідної землі та захищаєте нашу державу у лавах Сил оборони», – написав Горбенко.

Командир не уточнив причину свого звільнення, однак зазначив, що продовжить службу в лавах Збройних сил України.

Нагадаємо, 125 бригада територіальної оборони з вересня 2022 року брала участь у боях на східному напрямку України, зокрема в контрнаступі на Харківщині, битві за Бахмут та Кремінну. З травня 2022 року бригада у складі оперативного угруповання військ тримала оборону на Харківщині.

Однак у травні 2024 року Державне бюро розслідувань почало розслідування за фактом прориву військами РФ державного кордону в Харківській області. Зокрема, у проваджені про самовільне залишення поля бою та недбале ставлення до військової служби фігурувало командування 125 бригади.

У бригаді заперечували відступ своїх підрозділів із займаних оборонних рубежів, називаючи їх «вкрапленням відвертої ІПСО». Крім того, після появи повідомлень у ЗМІ про відкриття проваджень щодо прориву на Харківщині військові бригади закликали «припинити інформаційні атаки» проти їхнього підрозділу.

ІА "Вголос": НОВИНИ