Командир української 36-ої бригади морської піхоти Сергій Волинський звернувся до президента Туреччини Реджепа Ердогана.

Так, командир морпіхів просить застосувати до них процедуру «екстракшн» та вивезти на територію Туреччини.

Про це йдеться в ефірі Habertürk TV, пише Українська правда.

За словами Волинського, зараз в маріупольському гарнізоні, де вже 65 днів тривають постійні бої, знаходяться 600 військовослужбовців, які мають поранення різного ступеню. Також тут є й цивільні. Зокрема, наймолодшій дитині 4 місяці.

«Наразі я звертаюся з проханням до турецького народу, до шановного пана президента застосувати до нас процедуру екстракшн, зробити все для того, щоб вивезти гарнізон Маріуполь на територію Туреччини, практично забрати нас з «Азовсталі» з гарантіями безпеки з турецької сторони. Ми дуже розраховуємо на вашу допомогу», - заявив він.

Також командир морпіхів зазначив, що наразі ситуація на «Азовсталі» дуже складна, а бойові дії не припинялися.

Так, окупанти щодня застосовують удари авіацією, вогонь з різноманітних артилерійських систем сухопутного та морського базування, проводять штурмові дії за допомогою танків, бойових машин піхоти та великими угрупуваннями живої сили.

Вголос раніше писав, що після вчорашніх бомбардувань польового шпиталю на території заводу «Азовсталь» кількість поранених зросла до 600 людей.

ІА "Вголос": НОВИНИ