Микола Балан написав рапорт про відставку главі МВС та клопотання президенту Зеленському через розстріл військових на Південному машинобудівному заводі “Южмаш”.

Командувач Національної гвардії України Микола Балан подав у відставку через розстріл військових у Дніпрі.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на його заяву на брифінгу в Дніпрі.

«З урахуванням того, що за будь-які дії несе відповідальність командир або командувач, сьогодні вранці я висловив бажання і написав рапорт міністру внутрішніх справ та клопотання перед президентом України про відставку та звільнення з посади командувача Нацгвардії», - заявив Балан.

Голова нацгвардії також уточнив, що відсторонив від виконання обов'язків командування полку, в якому служили нацгвардійці, що були задіяні в охороні «Південмашу», щоб вони не могли впливати на розслідування.

Як повідомляв «Вголос», 27 січня на території Південного машинобудівного заводу («Південмаш») сталася трагедія. Військовослужбовець Національної гвардії України, солдат строкової служби Артемій Рябчук, якому не більше ніж 21 рік, під час видачі зброї, з невстановлених причин пострілами з автомата Калашникова розстріляв караул військовослужбовців НГУ, після чого зі зброєю втік. У результаті цього п’ятеро осіб загинули - четверо нацгвардійців та цивільна жінка, а ще п’ятеро отримали поранення.

ДБР відкрило кримінальне провадження, кваліфікувавщи розстріл у Дніпрі як умисне вбивство. Підозрюваного нацгвардійця затримали.

ІА "Вголос": НОВИНИ