Командир пасажирського літака «Sukhoi Superjet 100 (SSJ-100)», що потерпів від катастрофи в Шереметьєво, Денис Євдокімов докладно описав подію з лайнером.

Запис його розповіді опублікував Telegram-канал Baza.

За словами пілота, після зльоту в повітряне судно, що прямувало з Москви в Мурманськ, справді вдарила блискавка, через що сталася втрата радіозв'язку і перехід літака в режим прямого управління. Радіозв'язок потім удалося частково відновити, водночас екіпажу допомогли диспетчери, які задавали курс на виведення на злітно-посадкову смугу.

Під час посадки швидкість літака, як стверджує Євдокімов, була звичайною. «Підходили до землі плавно, зі зменшенням вертикальної швидкості до моменту торкання. Не можу сказати точно, чому стався удар об землю. Швидкості було достатньо, до смуги підходили зі зменшенням вертикальної швидкості відповідно до процедури», — зазначив пілот.

Командир повітряного судна також підтвердив, що літак загорівся після посадки, а не в польоті, як повідомлялося раніше. «Пожежа, я так розумію, через приземлення. Причина, напевно, в цьому», — припустив Євдокімов. Льотчик не бачив, чи зустрічали пожежні літак безпосередньо під час посадки, але вони, за його словами, були на місці, коли він вийшов із кабіни.

Судячи з опублікованого раніше відео, під час аварійної посадки «SSJ-100» кілька разів підскочив на злітно-посадковій смузі і потім загорівся. Повністю згоріла хвостова частина лайнера.

За останніми даними Слідчого комітету Росії, унаслідок авіакатастрофи в Шереметьєво загинула 41 особа, зокрема один член екіпажу; вижили 37, включно з чотирма членами екіпажу.

ІА "Вголос": НОВИНИ