«У нас серед дітей першого року життя вакциновано від поліомієліту менше 20%. А взагалі – всього близько 50% дітей. Такого низького рівня привитості немає в жодній країні світу, навіть в Африці… Три роки не закуповували вакцину, і ситуація стала близька до катастрофічної», – заявив лікар в інтерв’ю «Лига.Новости» 

Ситуація з вакцинацією настільки жахлива, що Комаровський вважає її предметом для розробки спецслужбами.

«Але тут же наші могутні “аналітики” -гомеопати придумали теорію змови, і сказали, що спалах поліомієліту організований спеціально, щоб реалізувати вакцини. Тобто 20% вакцинованих дітей першого року життя – недостатній для них привід, щоб кричати на весь світ: Біда! Катастрофа! Мене пригнічує це відсутність логіки у “експертів”. Коли я бачу в Facebook посилання під грифом “реклама” на прес-конференцію професійних борців з щепленнями, яка називається “Вакцинація – геноцид українського народу”, то я вважаю, що цим повинна займатися СБУ. Оскільки в країні реально катастрофа», – каже Комаровський.

При цьому загроза епідемії поліомієліту не настільки страшна, як дифтерія. Сироватка від цієї хвороби в Україні, за даними Комаровського, закінчилась ще у вересні.

«Більше того, поліомієліт – це такі квіточки, що ви собі навіть уявити не можете. Тому що менше 50% дітей щеплені від дифтерії, а протидифтерійної сироватки – єдиного засобу лікування, у нас просто немає. Просто нуль ампул в країні. І якщо прийде дифтерія – ймовірність захворіти при зустрічі з бактерією близько 20% зі смертністю більше 5% … І ось тоді в кожному дворі стоятимуть гробики, а ви будете буде бігати і кричати “дайте вакцину, дайте сироватку”. Пам’ятаєте, як бігали за ліками проти грипу?.. Протидифтерійна сироватка закінчилася в країні у вересні цього року», – заявив Комаровський.

На питання щодо журналіста щодо остраху батьків вакцинувати своїх дітей через випадки застосування неякісної вакцини і халатності медперсоналу, які можуть призвести до трагічних наслідків, Комаровський сказав, що його онуки і родина щеплена.

Також лікар прокоментував питання щодо причин того, що ліки в Україні дорожче, ніж в Росії, Білорусі, Польщі, країнах Балтії.

«Український народ – це народ рекордсмен по терпимості. Порівняними з нами по терпимості тільки росіяни. З нами можна робити все, що завгодно – погано лікувати дітей, не закуповувати вакцини, перестати платити гроші за народження дитини – ми будемо терпіти. А коли “увірветься терпець” і ми вийдемо на площу, так по наших головах на трибуну залізуть найвідвертіші, найбільш нахабні, найбезпринципніші і найгорластіші бандити, і ми знову їх виберемо нашими керівниками. У Білорусі дешевші ліки, але я не сказав би, що ми принципово відрізняємося від білорусів. Просто у “Батьки” є якісь внутрішні гальма, а у наших керівників гальм немає», – вважає Комаровський.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ