Сьогодні, 14 листопада, Комітет міністрів Ради Європи під час свого засідання висловив підтримку Україні та заявив про невизнання фейкових виборів на територіях, підконтрольних терористичним організаціям «Луганська народна республіка» і «Донецька народна республіка».

Про це у Twitter повідомив представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба.

«На доручення Президента Петра Порошенка ми ініціювали і сьогодні провели обговорення фейкових »виборів« на окупованому Донбасі під час засідання Комітету міністрів Ради Європи. Повне невизнання цього грубого порушення мінських домовленостей державами-членами. Підтримка України. Самотність Росії», — написав Кулеба.

Нагадаємо, що у неділю, 11 листопада, у терористичних ЛНР і ДНР відбулися “вибори”.

Нагадаємо, міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що реакцією на проведення фейкових “виборів” на Донбасі стане посилення міжнародних санкцій, а Президент Петро Порошенко закликав українців, котрі проживають на тимчасово окупованих територіях Донбасу, не брати участі у цих псевдовиборах.

Своєю чергою, прокуратура України відкрила кримінальну справу проти організаторів псевдовиборів у так званій ДНР. Їм загрожує довічне позбавлення волі.

Представники Європейського Союзу також засудили ці “вибори” та зауважили, що ЄС ніколи не визнає їхні результати.

У МЗС України оприлюднили заяву, у якій йдеться, що “фейковими виборами” Росія порушує норми та принципи міжнародного права, українське законодавство, а також суверенітет і територіальну цілісність України.

ІА "Вголос": НОВИНИ