Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності не включив до порядку денного президентський і 5 альтернативних законопроектів щодо покарання за незаконне збагачення, оскільки це порушило б регламент.

Про це заявив голова комітету Андрій Кожем'якін, передає Укрінформ.

«Висновки Головного науково-експертного управління є тільки по чотирьох з шести проектів. На сьогоднішній день, у зв'язку з тим, що Верховна Рада розглядає закон про мову, у нас немає можливості прийняти рішення щодо включення цих проектів у порядок денний. Це порушення регламенту, і я хотів би звернутися до членів комітету, щоб ми якось вирішили це питання», - сказав він.

Кожем'якін заявив, що згідно з регламентом можна розглянути проекти, послухати співдоповідачів, але «ми можемо тільки рекомендувати ці проекти Верховній Раді, або всі або декілька, включити в порядок денний».

За результатами обговорення члени комітету проголосувати за те, щоб зняти всі законопроекти з порядку денного засідання комітету.

Серед причин такого рішення - відсутність висновку Головного науково-експертного управління та відсутність у порядку денному парламенту даних законопроектів.

Крім того, термін подачі альтернативних законопроектів ще не закінчився.

Нагадаємо, що Національне антикорупційне бюро України підтвердило інформацію про закриття справи щодо незаконного збагачення міського голови Одеси Геннадія Труханова.

Як писав «Вголос», Конституційний суд визнав статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання для чиновників за незаконне збагачення, неконституційною.

ІА "Вголос": НОВИНИ