Про це повідомляє прес-служба компанії.

Оцінювали компанії за такими критеріями, як сума сплачених податків, податкова дисципліна, середня заробітна плата на підприємстві, кількість робочих місць, а також обсяг витрачених коштів на реалізацію соціальних програм.

«Наша компанія – одне з найбільших бюджетоутворюючих підприємств міста Львова. У 2015 році «Компанія Ензим» сплатила на 38% більше податків і зборів, ніж у 2014 році. Ця перемога для нас є хорошим прикладом того, що бізнес і влада можуть спільно працювати для розвитку нашого міста, держави. Наше підприємство має високий рівень податкової культури, адже всі податки ми сплачуємо своєчасно та у повному обсязі, – розповідає Галина Коверчук, головний бухгалтер ПрАТ «Компанія Ензим». – І нам дуже приємо, що це вже не перша наша відзнака. Ця нагорода – визнання високого рівня економічної, соціальної і етичної культури ведення бізнесу компанією».

Як зазначають організатори рейтингу, завдяки великим підприємствам, які відповідально ставляться до сплати податків, вдається вирішувати важливі соціальні проблеми.

«Вкрай важлива сумлінна сплата податків для того, щоб пенсіонери могли отримувати пенсію, щоб ми з вами могли водити дітей у належні дитячі садочки, щоб наші лікарні мали найсучасніше обладнання», – пояснює Лілія Долінська, голова Ради територіального відділення Асоціації платників податків у Львівській області.

Загалом, за 2014 рік «Компанія Ензим» сплатила податки в обсязі 21 млн грн, а у 2015  році – 29 млн грн. Окрім цього, надала допомогу міському комунальному підприємству «Львівводоканал» на суму близько 6 млн грн.

«Головне, це приклад, що можна бути успішними і в незалежній Україні витворити себе як особистість, витворити конкурентноспроможну компанію і бути прикладом у всьому – у роботі, в житті і в життєвих цінностях», -  зазначив Олег Синютка, голова Львівської обласної державної адміністрації.

Довідка. Проведення щорічного Всеукраїнського рейтингу «Сумлінні платники податків» започаткувала у 2011 році Асоціація платників податків України. Мета цього рейтингу – сприяти розвитку взаємовигідної співпраці між державою і бізнесом, відзначивши найкращі здобутки платників податків.   

ІА "Вголос": НОВИНИ