Українська ІТ-компанія Intellias з головним офісом у Львові вирішила закрити свій офіс у ворожій до України Сербії.

Про це «Вголосу» повідомили у відділі комунікацій компанії.

Як зазначають в Intellias, там вирішили закрити сербський офіс та відкрити Балканський ІТ хаб в Хорватії. У ці складні часи українські розробники не відчувають належної підтримки України від сербської влади. Тому Intellias вирішив перенести свій розробницький центр до Хорватії.

Новий офіс компанії буде розташований у місті Загреб. Хорватію було обрано через її незмінну проукраїнську позицію – надання допомоги нашій армії та прихистку нашим біженцям, підтримку заявки України на вступ до ЄС, закриття неба для російської авіації.

“Для нас дуже важливо, як реагують на події в Україні інші держави, в яких розташовані наші розробницькі центри. Ми бачимо, що політичне керівництво Хорватії активно підтримує Україну у війні та надає притулок біженцям. Хорватські волонтери вирушили до України, щоб допомогти нашій армії. Зважаючи на усі ці фактори, ми ухвалили оперативне рішення про перенесення офісу Intellias до Загребу”, –  говорить СЕО та співзасновник Intellias Віталій Седлер.  

Окрім того, Хорватія має сильну ІТ спільноту. У країні працюють понад 60 000 ІТ спеціалістів та спеціалісток. В Intelliasи впевнені, що зможуть пропонувати клієнтам технологічні рішення найвищої якості. 

Читайте також:

ІА "Вголос": НОВИНИ