Апеляційний суд у США зобов’язав компанію президента США Дональда Трампа Mazars USA надати прокурорам Нью-Йорка свою податкову звітність.

Про це повідомляє The Independent.

Апеляційний суд задовольнив позов окружного прокурора Нью-Йорка Сайруса Венса, який вимагав у Mazars USA податкову звітність та пов’язану документацію за 2011-2018 роки.

Її додадуть до кримінального провадження щодо незаконних виплат американським акторкам Стормі Деніелс і Карен Макдуґал. Вони стверджують, що президент США заплатив їм після інтимних стосунків за їхнє мовчання.

Представники Трампа заявили, що виконання рішення суду завдасть «непоправної шкоди», і сказали, що оскаржать рішення.

Видання припускає, що тепер справу можуть розглядати у Верховному суді, де нині більшість суддів є представниками Республіканської партії.

Сам Трамп заявив, що рішення Апеляційного суду є частиною політичної змови проти нього.

Попереднє рішення у справі про розкриття податкової звітності Mazars USA було винесено на початку жовтня. Юристи президента США оскаржили його, заявивши, що посада президента вберігала їхнього підзахисного від кримінального переслідування.

Як писав «Вголос», президент США Дональд Трамп вважає, що немає причин для того, щоб викликати свідків до Конгресу для аналізу його телефонної бесіди з українським колегою Володимиром Зеленським.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ