Конгрес США підготував законопроєкт до бюджету національної оборони на 2020 рік, який передбачає введення санкцій відносно компаній, причетних до будівництва газопроводу Nord Stream 2.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

«Обов'язковий для Конгресу законопроєкт про оборонну політику - це спосіб зупинити проект президента Росії Володимира Путіна з постачання природного газу до Європи на 11 мільярдів доларів США по новому трубопроводу з Росії до Німеччини», - заявив голова комітету із зовнішніх зв'язків Сенату Джим Ріш в кулуарах Галіфакського міжнародного безпекового форуму/

Він вважає, що санкції переконають будівельні компанії, які беруть участь в будівництві газопроводу Nord Stream 2, припинити роботу над проєктом.

«Це їм дорого обійдеться. Я думаю, що якщо ці санкції будуть введені в дію, компанії припинять роботу, і росіянам доведеться шукати інший спосіб зробити це, якщо вони зможуть», - сказав Ріш.

Текст законопроекту невідомий, але Ріш сказав, що він близький до «Акту про захист енергетичної безпеки Європи», який був прийнятий Комітетом з міжнародних відносин в липні. Цей законопроект буде накладати санкції на компанії, що експлуатують судна, що прокладають труби для газопроводів Nord Stream 2 і TurkStream.

Нагадаємо, в Єврокомісії розповіли, чи зберігатимуть санкції проти Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ