Депутат Палати представників Конгресу США від демократів, член комітету зі збройних сил та комітету з розвідки Джейсон Кроу наголосив, що Сполучені Штати повинні постачити в Україну якомога більше зброї.

Таку думку висловив депутат Палати представників Конгресу США від демократів, член комітету зі збройних сил та комітету з розвідки Джейсон Кроу, повідомляє Укрінформ.

Під час обговорення кризи, спричиненою військовою ескалацією РФ, на онлайн-заході, організованому Інститутом Хадсона, Кроу зазначив, що сумнівів, що Путін готує напад на Україну, немає.

«Жодних сумнівів у тому, що президент Путін готує все для вторгнення. І думаю, на цей момент широкомасштабне воєнне вторгнення досить імовірне. Річ не лише в кількості батальйонних тактичних груп, колонах бронетехніки, артилерії, а й у підготовці тилового забезпечення, боєприпасів, пального, польових шпиталів, запасів крові тощо. Це своєрідні завершальні компоненти, потрібні для вторгнення», - сказав конгресмен.

Проте, на переконання Кроу, Путін сильно прорахувався, вважаючи, що Україна залишилася такою, якою була у 2014 році, і вторгнення зустріне мінімальний опір.

«Це країна, яка вже десять років рухається на Захід, яка користується свободами і в якій зароджується демократія. Це країна, яка воює з Росією вже більш як сім років, має постійний потік загиблих і поранених українських солдатів, які повертаються з фронту», - наголосив Кроу.

На його думку, в умовах війни «почуття українського суверенітету, ідентичності як окремої країни значно зросло». А модернізація ЗСУ, яка відбулася за останні кілька років, дала можливість проводити загальновійськові операції.

Кроу також наголосив на «готовності й рішучості» США допомагати в кіберопераціях, обороні, розвідці, а також в організації та забезпеченні опору.

«Я думаю, ми повинні чітко заявити, що готові підтримувати довгостроковий рух українського опору», - зазначив він.

За словами політика, сотні тисяч українців пройшли війну і мають бойовий досвід для організації територіальної оборони.

Нагадаємо, «Вголос» писав, що Україна отримає від Великобританії ракетне озброєння для кораблів. Воно дозволить протистояти Росії в Чорному й Азовських морях.

ІА "Вголос": НОВИНИ