Спартц стверджує, що Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти неї.

Представниця Конгресу США Вікторія Спартц заявила, що голові Офісу президента України Андрію Єрмаку треба піти у відставку.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на її сайті.

«Багато американців і європейців вже давно відчувають серйозні побоювання з приводу Єрмака. Якби пан Єрмак був державним діячем, як людина з уже сумнівною репутацією, він би пішов у відставку цієї зими після того, як запевнив українське керівництво, що ніякого нападу з боку Росії не буде, що знизило готовність України. Однак ніколи не пізно вчинити правильно», – зазначила Спартц.

За її словами, Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти неї.

«На жаль, замість того, щоб вирішити питання, які я висловила минулого тижня, пан Єрмак розпочав наклепницьку кампанію проти мене», – повідомила Спартц.

Нагадаємо, американська політична діячка українського походження Вікторія Спартц направила листа до президента США Джо Байдена з проханням перевірити діяльність Андрія Єрмака та його можливі зв'язки з росією.

В українському МЗС відреагували на таку заяву політикині та зазначили, що такі дії «є неприхованою спробою повернути в американську політику класичні наративи російської пропаганди про начебто зв’язки керівництва України з Росією».

Згодом, у Конгресі, співголова групи підтримки України заступилася за президента Зеленського, мовляв «поки деякі члени можуть прагнути посіяти розбіжності та розпалити напруженість, загалом Конгрес Сполучених Штатів твердо підтримує президента Зеленського та його керівництво, у той час, як Україна бореться за своє виживання»

ІА "Вголос": НОВИНИ