Конкурс на посади директорів у львівських школах завершиться до кінця року.

Про це «Вголосу» повідомила голова депутатської комісії освіти і науки Львівської міської ради Вікторія Христенко.

За її словами, конкурси оголошені на вакантні посади у 44 львівських школах через те, що попередні керівники досягли пенсійного віку і з ними не подовжили контракт.

Очікувалося, що конкурс оголосять ще в травні аби завершити його до початку навчального року. Проте управління освіти Львівської міської ради оголосило його аж в липні. І станом на вчора, завершило приймати документи до участі у цьому конкурсі.

«Спочатку майже ніхто не зголошувався. На дев’ять шкіл по дві заявки. Але після того, як ми почали поширювати цю інформацію у соцмережах, то почали зголошуватися. Є навіть школи у яких по вісім осіб на одну посаду зголосилися. Є багато молоді й осіб, які не вперше подаються на конкурси», - каже Вікторія Христенко.
Конкурси відбуватимуться хвилями: спочатку перші дев’ять шкіл, потім – наступні. І так, допоки не завершать. Перших кандидатів розпочнуть заслуховувати вже наступного тижня. Депутати розраховують, що в день вони будуть заслуховувати кандидатів на посаду директора однієї  школи.

Водночас, за словами  голови депутатської комісії освіти і науки Львівської міської ради конкурси не повинні вплинути на навчальний процес у школах. Він розпочнеться 1 вересня. А обов’язки директорів зараз виконують завучі.

Нагадаємо, у Львові оголосили конкурс на вакантні посади директорів шкіл. Міськрада Львова обіцяє гідну зарплату тим, хто переможе в конкурсі - 27 тисяч гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ