Про це під час III Форуму місцевого розвитку заявив заступник голови Львівської обласної ради Володимир Гірняк, передає прес-служба ЛОР.

Так, під час заходу Володимир Гірняк представив презентацію «Програма проведення обласного конкурсу проектів місцевого розвитку у Львівській області» – від зародження проекту у 2011 році і до здобутків станом на 2018 рік.

«З 2011 року і до 2015 в області у сумі було реалізовано 510 ініціатив на загальну суму 73 млн. грн. Ви можете порівняти, наскільки суттєво ми просунулись вперед станом на зараз», – зазначив під час презентації заступник голови облради.

Також, наголосив, він, в розрізі пріоритетів серед проектів місцевого розвитку на першому місці – освіта. Далі у порядку спадання культура, інші пріоритети, вуличне освітлення, заклади дошкільної освіти , медицина та екологічні ініціативи.

«Сформульовано чіткі і зрозумілі умови конкурсу, сам процес – прозорий, присутня постійна комунікація між громадськістю і тими, хто навчає писати ефективні проекти. До речі, навчання та інформування громадськості щодо участі в конкурсі відбувається по цілому нашому регіоні», – розповів Володимир Гірняк.

За його словами, конкурс проектів місцевого розвитку – серед чільних у пріоритетах роботи Львівської обласної ради. Відтак, обласна рада має намір і надалі приділяти цьому питанню достатньо уваги та часу, збільшувати фінансування і вдосконалювати сам механізм.

ІА "Вголос": НОВИНИ