Конституційний Суд України потрібно ліквідувати як інституцію і передати його повноваження окремій палаті Верховного Суду.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив очільник Львівської міської організації ВО «Свобода» Любомир Мельничук.

«Всі говорять про те, що підривається довіра до Конституційного Суду. Але давайте себе запитаємо: чи була така довіра в принципі? Невже всі забули, як у 2010 році Конституційний Суд повернув диктаторські повноваження новообраному президентові Януковичу? У цього суду було багато неоднозначних рішень. Тому не варто говорити, що треба змінити цей склад КСУ, який не подобається частині політиків, на інший склад, який, можливо, буде їм подобатись. Всеукраїнське об'єднання »Свобода« послідовно виступає взагалі за ліквідацію такої інституції як Конституційний Суд. Ми вважаємо, що його повноваження слід передати в окрему палату Верховно Суду», - зазначив Мельничук.

За словами політика, Україні в принципі потрібна велика судова реформа:

«Найперше - це обраність суддів першої інстанції. Бо ж ми зараз бачимо недовіру не тільки до Конституційного Суду, а до судової гілки влади загалом. Так, в Україні є багато чесних суддів. Але люди не довіряють їм загалом. Бо люди не впливають на процес призначення цих суддів і не мають чіткого механізму їхнього відкликання. У нас призначає або президент, або Верховна Рада. А у США, наприклад, є виборність суддів. І там немає такої безкарності».

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ