Про це повідомив Міністр закордонних справ України Павло Клімкін сьогодні у Брюсселі журналістам по завершенню консультацій, передає «УНІАН».

«Консультації не закінчилися жодним результатом. Це абсолютно підтверджено Європейською комісією, підтверджено з нашої сторони. Були напрацьовані деякі конкретні рішення, але російська сторона просто від них відмовилась. Практичні рішення російській стороні на сьогодні не потрібні», - сказав Клімкін.

На переконання міністра, Москва хоче «припинити наш рух в сторону Європи, в сторону ЄС, в сторону ефективної імплеметації зони вільної торгівлі».

Клімкін зауважив, що сьогоднішні консультації відрізнялися від попередніх. «Вони були значною мірою сюрреалістичними, оскільки відбувалися на фоні відомого указу президента Росії, і сьогодні прем'єр-міністр Росії під час переговорів видав указ про заборону експорту до Росії сільськогосподарської продукції, чим, як на мене, не знаю, чи дипломатично використовувати це слово, безпосередньо «підставив» російську делегацію», - додав він.

Нагадаємо, сьогодні, 21 грудня, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв підписав постанову про застування контрсанкцій проти України через підписання нею угоди про вільну торгівлю з ЄС.  

ІА "Вголос": НОВИНИ