Українські війська продовжать контрнаступальні операції цієї зими, щоб створити передумови для великого контрнаступу весною.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на звіт американського Інституту вивчення війни щодо агресії рф проти України.

Американські аналітики привертають увагу до інтерв’ю ABC начальника Головного управління розвідки (ГУР) МО України Кирила Буданова, який заявив, що українські війська мають намір почати великий контрнаступ на всій території України навесні 2023 року. Очільник української воєнної розвідки вказав на очікування, що бойові дії будуть найбільш інтенсивними в березні 2023 року, і що у ході контрнаступу вдасться звільнити територію «від Криму до Донбасу» і завдати «остаточної поразки російській федерації».

«Українські офіційні особи і раніше вказували, що українські сили намагатимуться утримати ініціативу за допомогою серії поточних та подальших контрнаступальних операцій взимку 2023 року. Цей, як повідомляється, запланований великий український контрнаступ навесні 2023 року не буде взаємозаперечний з українськими контрнаступальними операціями, що триватимуть цієї зими. Адже українські сили можуть використовувати поточні та подальші контрнаступальні операції цієї зими, щоб створити умови для проведення більш масштабної контрнаступальної операції навесні», - вважають в американському аналітичному центрі.

Зазначається, що ISW не помітила жодних ознак того, що українські сили «мають намір припинити контрнаступальні операції цієї зими, щоб провести великий контрнаступ навесні».

Читайте також у «Вголосі»: росія готує нові провокації на 7 січня. 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ