Поки що пункт пропуску працюватиме у тестовому режимі, реєструватися в чергу на перетин кордону не потрібно. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок

На українсько-польському кордоні запрацює пункт пропуску для порожніх вантажівок на виїзд з України. Йдеться про контрольно-пропускний пункт «Угринів – Долгобичув».

Про це повідомила Державна прикордонна служба України.

Пункт пропуску «Угринів – Долгобичув» відкриють для проїзду порожніх вантажівок на виїзд з України. Вантажівки масою понад 7,5 тонни (крім порожніх неочищених цистерн) розпочнуть пропускати до Польщі з 01:00 у понеділок, 4-го грудня.

Контрольно-пропускний пункт «Угринів – Долгобичув» зазвичай працював лише для легкового транспорту і автобусів. За словами Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова, поки що пункт пропуску працюватиме у тестовому режимі, реєструватися в чергу на перетин кордону не потрібно. Пропускна здатність на добу складатиме понад 100 вантажівок.

Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков наголосив, що домовитися про запуск смуги для порожніх вантажівок вдалося завдяки Єврокомісії у співпраці з Міністерством інфраструктури Польщі та Люблінським воєводством.

«Зараз відкриття «Угриніва» є першим пунктом із переліку заходів, які ми реалізуємо для розблокування кордону, зменшення черг і збільшення пропускної спроможності українсько-польського кордону. Працюємо над тим, щоб якомога швидше зняти блокаду з врахуванням інтересів нашого ринку та держави», – наголосив міністр  Олександр Кубраков.

ІА "Вголос": НОВИНИ