Українці повинні не допустити здачі національних інтересів президентом України Володимиром Зеленським. Ні в питанні продажу української землі, ні в питанні війни із РФ.

Про це в ефірі ток-шоу «Говорить ВЕЛИКИЙ Львів» заявила народний депутат України 7 скликання від ВО «Свобода» Ірина Фаріон.

«У нашій народній пісні співається: »А ми тую червону калину підіймемо...«. А насправді калина хилиться тоді, коли суспільство хилиться усім своїм миром. Так от українці перше своє похилення голів вчинили 25 років тому, якраз у цей день, 5 грудня, коли підписали так званий Будапештський меморандум», - зазначила політик.

Ексдепутат наголосила, що цей меморандум був не просто папірцем, а юридичним актом, визнаним на Генеральній асамблеї ООН у 1996 році:

«Виникає запитання: чи відбувалися спроби очільників нашої держави (бо саме вони провадять міжнародну політику) повернути Україні статус ядерної держави? Так, відбувалися - на рівні депутатського корпусу. Це робили мої побратими-свободівці. 23 липня 2014 року Маркіян Лопачак, Олексій Фурман та Ігор Сабій зареєстрували у ВРУ постанову про відновлення ядерного статусу Української держави. Уявімо собі на секунду, що тоді ВРУ поставила би це питання на розгляд через комітети, а тоді воно зайшло би до сесійної зали. Чи готова була ВРУ в той час це зробити? Ясно, що ні. Тоді опозиції було всього 170 осіб. Але нам вдалося зробити Майдан і викинути Януковича за межі країни. Саме на порозі такого сценарію ми перебуваємо зараз».

Ірина Фаріон повідомила, що задля недопущення голосування за законопроект про ринок землі у другому читанні створено Національний штаб захисту рідної землі. А в неділю, 8 грудня, перед зустріччю у нормандському форматі, відбудеться масовий вихід людей на акцію протесту у Києві.

«Суспільство має показати, що саме український народ є носієм влади. А не блазень. Ми не сприймаємо цієї контрреволюції від зека до Зе, бо це насправді триває процес здачі українських інтересів у найжорсткіший спосіб. Тоді вулиця зупинила Януковича у його підписуванні угод з РФ. І зараз суспільство має максимально це робити», - закликала політик.

«Проблема нашого суспільства полягає в тому, що воно часом нагадує бенгальський вогонь, який різко запалився і різко згас. Побудова Української держави - це не три місяці відстояти на Майдані, це не спринтерський біг. І, власне, тепер ми маємо показати всьому світові, що те, що відбулося в 2014 році, - це тільки початок Революції Гідності. Серйозно Майдан творили романтики, а плоди його зібрали негідники. І тепер тим негідникам ми маємо показати місце, приурочивши це оцій події-поразці, 25-річчю підписання Будапештського меморандуму», - додала Ірина Фаріон.

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ