На Харківщині контррозвідники Служби безпеки України блокували схему постачання неякісних авіазапчастин підприємствам Укроборонпрому.

Як інформує пресслужба СБУ, двоє харків’ян організували схему скуповування вузлів та агрегатів військових літаків. Обладнання за їх замовленням викрадали з військових частин Міноборони України та з оборонних підприємств. Уживані агрегати зловмисники разом зі своїми спільниками косметично ремонтували  у кустарних умовах для подальшого перепродажу.

Зазначається, що збут відремонтованих уживаних запчастин під виглядом нових через підконтрольні комерційні фірми постачались підприємствам ДК «Укроборонпром», які займаються ремонтом та відновленням військової авіатехніки. Також авіазапчастини незаконно вивозили, приховуючи від митного контролю, до інших країн для обслуговування літаків за кордоном.

Зокрема проведено 8 обшуків у приміщеннях, де організатори зберігали та ремонтували авіазапчастини, а також у помешканнях організаторів оборудки, вилучено продукцію військового призначення та документацію із доказами протиправної діяльності.

Вирішується питання щодо повідомлення двом організаторам злочинної схеми про підозру у вчиненні злочину.

Як відомо, головний державний інспектор митного посту “Куп’янськ” Слобожанської митниці, що на Харківщині, був затриманий через організацію схеми нелегального перетину державного кордону в сторону Росії.

ІА "Вголос": НОВИНИ