Правоохоронці повідомили про підозру так званому «вору в законі» Лавасогли Батумському через координацію злочинної діяльності в Одеській області.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

За даними слідства, «вор в законі» на прізвисько Лавасогли Батумський, задля встановлення глобального контролю над злочинною діяльністю в Одесі та області, призначив своїх представників - «положенців» та «смотрящих», тобто осіб, які на певній території діють від імені та під протекторатом «вора в законі».

Лавасогли Батумський координував діяльність злочинної організації як на волі, так і у місцях несвободи.

Злочинне угруповання отримувало протиправний та нелегальний дохід, впроваджуючи свій вплив на всю незаконну діяльність в Одеській області - незаконний гральний бізнес, угони авто, вимагання, крадіжки, пограбування тощо.

Наразі четверо підозрюваних перебувають у слідчому ізоляторі, один з яких Рома Батумський. Він є ставлеником «вора в законі» та займає найвищу ланку в кримінальній ієрархії. Його засуджено до довічного ув’язнення.

Правоохоронці повідомили про підозру Лавасогли Батумському та шістьом підконтрольним йому кримінальним авторитетам за фактом створення та участі у злочинній організації (ч. 5 ст. 255 КК).

Місця перебування «вора в законі» та ще двох підозрюваних встановлюються. Їх оголошено у розшук.

Зазначимо, що стосовно Лавасогли Батумському у 2021 році РНБО ввело санкції.

ІА "Вголос": НОВИНИ