Введення кораблів НАТО в акваторію Чорного моря для розблокування морських портів України та забезпечення безпечного торговельного судноплавства стало б ефективним кроком, оскільки Росія не посміє атакувати кораблі Північноатлантичного альянсу.

Про це у коментарі Guildhall заявив екскомандувач Силам оборони Естонії, депутат Європейського парламенту, генерал-лейтенант Ріго Террас.

«Росія має зняти блокаду українських морських портів. Адже мета блокади – крах української економіки, створення ще однієї точки тиску, щоб змусити Україну вступити в переговори та змусити поступитися хоча б за деякими вимогами Росії. Можливо, Путін сподівається, що якщо в інших регіонах світу буде досить великий дефіцит продовольства, інші країни також почнуть тиснути на Україну, вимагаючи поступитися Росією. Принаймні, ймовірно, саме цього хоче досягти Путін», - заявив політик.

Він додав, що кораблі НАТО в акваторії Чорного моря буде потужним стримуючим фактором для російських кораблів. Генерал вважає, що країна-агресор не буде атакувати судна Альянсу.

«Введення кораблів НАТО та кораблів інших країн Європи в акваторію Чорного моря для розблокування українських портів та забезпечення судноплавства стало б потужним стримуючим фактором. Я не думаю, що Росія наважиться атакувати суди НАТО, які супроводжують цивільні суди, адже це призведе до прямого зіткнення з НАТО, а Росія не може мати справу з такою силою, як НАТО, адже вона вже має проблеми з Україною. На жаль, я практично переконаний, що НАТО не пошле своїх кораблів, побоюючись ескалації, але я впевнений, що Росія не посміє атакувати кораблі НАТО. Останнє чого хоче Путін – це пряме втручання іншої держави чи альянсу», – підсумував Ріго Террас.

Читайте також на сайті ІА «Вголос»:

ІА "Вголос": НОВИНИ