Сполучене Королівство розглядає можливості посилення військової присутності в Південно-Східній Європі, відправивши туди бойові кораблі, а також активізації військової співпраці із союзниками в Північній Європі та НАТО.

Про це у The Times повідомив прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон.

«Сполучене Королівство готується посилити бойову тактичну групу НАТО в Естонії, що перебуває під британським командуванням. Ми розглядаємо можливість відправлення винищувачів Typhoon та кораблі флоту для захисту Південно-Східної Європи», — пише він.

Крім того, Велика Британія активізує участь в Об’єднаних експедиційних силах за участі десяти країн Північної Європи та Скандинавії. Джонсон нагадав, що британський авіаносець Prince of Wales наразі очолює морські сили швидкого реагування НАТО.

Британський прем’єр наголосив, що в разі вторгнення в Україну на Росію чекають серйозні санкції.

Зокрема його уряд має намір попросити парламент про додаткові повноваження для введення обмежень проти осіб і компаній, які мають «стратегічну вагу для Кремля».

Нагадаємо, «Вголос» писав, що упродовж лютого Королівські збройні сили надішлють додатковий контингент до балтійської країни.

Також, під час телефонної розмови Джонсона з Путіним, прем'єр Британії нагадав президенту країни-агресорки, що будь-яке подальше вторгнення військ через український кордон буде трагічним прорахунком з боку Росії. А також наголосив на необхідності поважати територіальну цілісність України.

ІА "Вголос": НОВИНИ