Мешканець міста Слов’янська, вчитель фізики, зі свого ноутбука надсилав інформацію на Telegram-бот «Народної міліції «ДНР» дані про місця дислокації особового складу та військової техніки ЗСУ.

Про це повідомляє Судовий репортер.

30 травня зловмисник інформував бойовиків «ДНР» про перебування українських військових на території місцевої школи. 31 травня о пів на другу ночі росіяни і бойовики «ДНР» завдали ракетного удару, від якого постраждали школа і ближній будинок.

27 серпня обвинувачений повідомив, що в школі проживають військові ЗСУ і у лісосмузі ліцею знаходиться військова техніка України. 28 серпня близько 1 ночі у це місце потрапила ракета 

25 вересня чоловік також написав, що на території державного педагогічного університету перебувають військові ЗСУ. 26 вересня окупанти завдали двох ракетних ударів – вдень потрапивши по приватному будинку і надвечір по багатоповерхівці.

Коригувальника затримали 17 листопада і через два дні взяли під варту.

Відомо, що він працював вчителем фізики в Малинівському закладі загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Миколаївської міської ради Краматорського району Донецької області. Не одружений, на утримані неповнолітніх дітей не має, раніше не судимий.

У судовому засіданні обвинувачений підтвердив обставини справи і сказав про щире каяття.

Йому інкримінували розголошення локацій Збройних Сил України за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом ЗСЦУ, або іншими уповноваженими державними органами (ч.3 ст.114-2 ККУ). І такі дії вчинено в умовах воєнного стану, з метою надання інформації незаконним збройним формуванням. Злочин карається позбавленням волі на строк 8-12 років.

Суд врахував ставлення обвинуваченого до скоєного і дані про особу та призначив 8 років ув’язнення.

Читайте також у «Вголосі»: у Львові перед судом предстануть 19 мешканців Луганської області, які воювали зі зброєю в руках на боці російських окупантів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ