Корупцію в Україні можна побороти лише одним способом - знищивши олігархію.

Про це у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів» заявив заступник голови ВРУ (2012-2014 рр.), ветеран російсько-української війни Руслан Кошулинський.

«Борючись із корупцією» в Україні, на жаль, знімають тільки «вершки». До кореня так і не доходять. А корінь - це олігархія, яка повністю контролює всю країну. Купили силові органи, купили суддів, поставили депутатські фракції. Куди не пнися - вони все контролюють.

От чому в нас з'явилися антикорупційні органи? Бо міжнародні партнери побачили, що судова реформа - не вдалася, поліцейська реформа - не вдалася, то, може, хоч це спрацює! Буде нарешті хоч якийсь орган, непідконтрольний олігархам! Може, хоч САП і НАБУ будуть їм протистояти! Тому дуже важливе завдання, яке сьогодні стоїть перед країною - дати можливість антикорупційним органам залишитися незалежними від олігархів«, - зазначив політик.

Як олігархи знищують економіку України, Руслан Кошулинський пояснив на прикладі Львова:

»У нас московський олігарх купує за безцінь один із найпотужніших виробників - Львівський автобусний завод. За сприяння місцевої влади його зумисно знищує. За це місцевій владі - ніякого покарання. За це Чуркіним - ніякого покарання. А заводу - немає! І напротивагу подивіться на Івано-Франківськ. Там міський голова наш, свободівець - Руслан Марцінків. Щоби олігархи не знищили місцевий локомотиворемонтний завод, він викупив його у комунальну власність міста. Створив купу робочих місць і фактично відразу місто почало заробляти на цьому заводі! Отже можна боротися - головне бажання!"

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ