Королева Великобританії Єлизавета II у п'ятницю, 17 липня, посвятила у лицарі 100-річного ветерана Томаса Мура.

Церемонія відбулася у Віндзорському замку поблизу Лондона, передає DW.

Під час церемонії королева використала меч, який належав її батькові, королю Георгу VI. Спочатку Єлизавета легенько торкнулася мечем правого плеча Мура, а потім лівого.

«В останні кілька місяців королева скасувала майже всі офіційні зустрічі, тому ця церемонія - особлива честь. Вона відбулася просто неба через запроваджені у зв'язку з поширенням коронавірусом обмеження», – пише видання.

Повідомляється, що у квітні на той час 99-річний ветеран Томас Мур почав збирати гроші для Національної служби здоров'я Великобританії. Тоді епідемія коронавірусної хвороби набирала обертів у країні.

Мур до свого столітнього ювілею наприкінці квітня вирішив пройти 100 кіл за допомогою ролатора у своєму садку та зібрати тисячу фунтів стерлінгів пожертв для служби здоров'я. Відео він демонстрував у сомережі Twitter. Однак згодом його акція здобула популярність і до 20 травня йому вдалося зібрати майже 33 мільйони фунтів (близько 36 мільйонів євро). Цей вчинок приніс йому міжнародне визнання.

Як писав “Вголос”:

Королева Великої Британії Єлизавета II днями провела традиційне вручення нагород в Букінгемському палаці. Цей захід суттєво відрізнявся від традиційних попередніх, адже Її Величність одягнула рукавички.

ІА "Вголос": НОВИНИ