Уряд прийняв рішення відновити виплату допомоги на дітей фізичним особам ‒ підприємцям (ФОП), які обрали спрощену систему оподаткування і належать до першої та другої групи платників єдиного податку, на період з 1 листопада по 31 грудня 2020 року.

Про це інформує Міністерство соціальної політики України.

Постанова Кабінету Міністрів розроблена Міністерством соціальної політики з урахуванням запровадження в Україні „карантину вихідного дня” та у зв’язку з необхідністю державної підтримки фізичних осіб ‒ підприємців, в сім’ях яких виховуються діти.

Зокрема закон передбачає продовження виплат допомоги на дітей особам, які її отримували у травні-серпні 2020 року, без подання нової заяви та необхідних документів та призначення допомоги на дітей особам, які звернуться за її призначенням із заявою та необхідними документами до 15 грудня 2020 року.

Як відомо, в Україні ФОПам виділяють кошти для утримання дітей.  Гроші зможуть отримати ті бізнесмени, які обрали спрощену систему оподаткування і відносяться до першої та другої групи платників єдиного податку.

ІА "Вголос": НОВИНИ