З міста Ухань, яке є епіцентром захворювання, евакуюють сотні іноземців. Австралія планує помістити своїх евакуйованих громадян на острів Різдва за 2 тис. км від материка.

Про це повідомляє ВВС.

Японія, США та ЄС також репатріюють своїх громадян.

British Airways тимчасово припинила всі рейси до материкового Китаю і з нього. А Міністерство закордонних справ Великої Британії закликало всіх відмовитися від візитів до Китаю, крім випадків крайньої потреби.

Президент Китаю Сі Цзіньпін назвав вірус «дияволом», але запевнив, що Китай переможе його.

За словами експерта з Національної комісії з охорони здоров'я Китаю (NHC), до піку епідемії ще може минути близько 10 днів.

У Китаї кількість смертей від вірусу зросла до 132.

Як і вірус SARS та інші штами грипу, новий коронавірус є насамперед небезпечним для людей похилого віку та тих, хто має певні хронічні захворювання.

Різке зростання випадків зараження частково пояснюють підвищенням обізнаності, уважним моніторингом та перевіркою в останні дні.

Кількість заражених на коронавірус, понад 9 тис. людей, вже перевершила кількість випадків SARS у 2003 році - 8 тис. за даними ВООЗ.

Джерелом походження вірусу вважають нелегальну торгівлю дикими тваринами на ринку морепродуктів в Ухані, столиці провінції Хубей.

Він спричинює гостру респіраторну інфекцію, від якої немає специфічного лікування або вакцини. Однак деякі пацієнти після лікування одужали.

600 евакуйованих жителів Австралії відправлять на два тижні на острів Різдва, пояснив прем'єр-міністр Скотт Моррісон.

Повідомлення викликало суперечливі відгуки. На цьому острові нещодавно відкрили центр тимчасового утримання іммігрантів, умови якого у багатьох викликали обурення.

Наразі в ньому перебуває лише одна родина з чотирьох осіб зі Шрі-Ланки. Загалом центр може прийняти понад тисячу осіб.

Як відомо, авіакомпанія МАУ виконає два рейси з китайського міста Саньї для евакуації своїх громадян через коронавірус.

ІА "Вголос": НОВИНИ