Міністерство охорони здоров’я Польщі оголосило про додаткові обмеження щодо організації весіль.

У четвер, 3 вересня, міністр охорони здоров’я Польщі оприлюднить осінню стратегію боротьби з епідемією коронавірусу. Речник Міністерства охорони здоров'я Войцех Андрусевич вважає, що доцільною буде зміна положення про організацію весіль, оскільки зросла кількість інфікувань у чотирьох провінціях, пише польське онлайн-видання Rzeczpospolita

Андрусевич зазначив, що весілля є поширеним можливим джерелом захворювання. Спалахи інфекцій після сімейних урочистостей і свят з’явились у чотирьох воєводствах: Мазовецькому, Лодзінському, Свентокшиському та Підкарпатському. Атмосфера забави та застілля, за словами польського речника, сприяє поширенню вірусу. Він закликав обмежити участь у весіллях та звернути увагу на власну безпеку.

За словами прес-секретаря Міністерства охорони здоров’я Польщі, можна змінити положення про організацію весіль.

«Сьогодні ситуація вказує на те, що можуть бути впроваджені додаткові обмеження щодо організації та кількості весіль. Також є можливість уточнити положення щодо реєстрації весіль, це повинно бути законодавчим положенням», - зазначив Войцех Андрусевич. Він додав, що серйозним є питання обов'язкової реєстрації гостей весілля.

Нагадаємо, що зараз нормативні акти в Польщі дозволяють організовувати весілля на 150 осіб (не враховуючи персоналу), але в «червоній» зоні на такому заході можуть розважитися лише 50 осіб, а в «жовтій» - 100. На весіллі дозволено перебувати без масок.

Раніше «Вголос» повідомляв:

весілля в Харкові закінчилося спалахом коронавірусу

ІА "Вголос": НОВИНИ