В озері в парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького у Львові відтепер мешкатиме тільки декоративна риба.

Про це «Вголосу» повідомив директор парку Олександр Молодий.

За його словами, у цьому озері жили як дикі риби, яких сюди могли занести качки, так і декоративні.

То ж, коли виникла потреба відремонтувати аварійну підпірну стінку між стадіоном «Юність» та «Містечком атракціонів» і воду у ставку спустили, то дику рибу виловили та вивезли в озеро на Погулянці.  

«Там було 30-40 великих коропів вагою від 1,5 до 4 кілограмів. Карасів понад півтори сотні. Нам було шкода їх губити. Тому ми вивезли та випустили їх в інше озеро», - каже директор парку.

За його словами, ці риби жили в озері в парку культури шість-сім років. Їх тут годували добре. Тому було вирішено їх відселити в інше озеро. Знову вони до парку в центрі Львова не повернуться.  

Озеро в парку культури
Рибу з озера ловили сітками та збирали руками

А ось декоративні риби, а це – білі коропи кої, залишилися жити в парку у 500 літровій діжці з суцільним протоком свіжої води. Після ремонту підпірної стінки їх знову випустять у рідне озеро.

Окрім того, до них підселять інших декоративних риб.

«За кошти благодійників ми вже закупили декоративних карасів, коропів та плотву», - говорить Олександр Молодий.

За його словами, якщо у ставку мешкають разом дика і декоративна риба, то за місяць-другий декоративна риба набуває звичок дикої. Тобто, декоративних риб привчають підпливати до поверхні води та брати їжу чи не з рук людини. А ось дикі риби завжди ховаються. 

Директор парку зізнався, що хоче запровадити новий атракціон для відвідувачів – годування риб з рук. Але як це буде виглядати, стане відомо через місяць, коли озеро знов заповнять водою.

Нагадаю, як повідомляв «Вголос», у Буську на Львівщині виявили сказ.

ІА "Вголос": НОВИНИ