[media=139109,139110,139111] 

Про це сьогодні, 14 травня, під час брифінгу розповів в.о. начальника управління транспорту ЛМР Олег Партика, передає кореспондент «Вголосу».

За його словами, вартість паркування у І-й «закритій зоні» становить 20 грн/ год, там, де є паркомати, 15 грн/год і у ІІ-й зоні (поза межами центру міста) – 5 грн/ год.

На запитання, чи достатньо у місті паркомісць, відповів: «Судити важко, чи достатньо це чи не достатньо. Думаю, треба користуватися більше громадським транспортом в центрі міста», – зазначив він.

Також зазначив, що проблемним у місті залишається те, що водії ігнорують правила дорожнього руху, паркуються під знаками, не заїжджають на паркувальні майданчики, де відповідно треба сплачувати кошти. 

Начальник відділу з паркування ЛКП «Львівавтодор» Сергій Париляк додав: якщо взяти «відкриті зони паркування» у центрі, – вони запарковані на 100%. Але оплату отримують лише у сумі 30-50%. Зокрема, йдеться про вуличне паркування, де встановлені паркомати та немає контролю.

Проте, як він уточнив, з 27 вересня в Україні набуде чинності новий закон, який посилить штрафи за порушення правил паркування.  «Коли запрацює закон вводитимуться нормальні штрафи і людина знатиме, що не уникне покарання і оплатить цей штраф. Тоді і громадський транспорт курсуватиме краще», резюмував Сергій Париляк.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ