Про це повідомили на засіданні Президії Львівської обласної ради, передає кореспондент «Вголос».

На попередньому засіданні сесії Львівської обласної ради депутати підтримали ініціативу фракції ВО «Свобода» та  проголосували за зміни до обласного бюджету, виділивши 5,5 млн грн. на допомогу для малозабезпечених мешканців Львівської області. Про це раніше повідомляв «Вголос».

На засіданні Президії Львівської облради, де формувався порядок денний на друге пленарне засідання сесії, комісія з питань охорони здоров’я запропонувала внести на розгляд сесії питання про перерозподіл бюджету, а саме 5,5 млн грн для малозабезпечених мешканців області. Це питання не пройшло попереднього обговорення на бюджетній комісії, а також не було оприлюднене на сайті облради, як того вимагає Закон «Про доступ до публічної інформації». Як зазначено у протоколі комісії, кошти витратять на потреби медицини, матеріальні допомоги добровольцям та малозабезпеченим громадянам.

«Адміністрація вирішила здійснити цей перерозподіл, напевно для того, щоб відвернути увагу від більш нагальних проблем. Чому сьогодні ніхто не говорить про те, що державна влада, в особі Кабінету Міністрів, позбавила мешканців Львівщини заробітних плат? Саме державна влада не виконала зобов’язань, які мала виконати, тобто забезпечити заробітними платами працівників освіти, медицини. Чому ці кошти ми мали взяти із обласного бюджету? Такого ніколи не було.

Львівська обласна адміністрація разом із більшістю депутатів намагається змінити рішення обласної ради. Але робить це по-єзуїтськи. Кошти даються на потрібні речі, але забираються з не менш потрібних статей видатків. Що ми пропонуємо. Ми пропонуємо забрати кошти на одноразові матеріальні допомоги з видатків, які перед тим були профінансовані чиновникам обласної адміністрації. В нас є відповідний проект рішення. Чомусь розгляд того проекту вперто переносять від засідання до засідання вже тривалий час.

Не можна зараз голосувати за те, щоб забрати кошти з одної потрібної статті на іншу, яка теж потрібна. Потрібно шукати інші резерви», - прокоментував голова фракції ВО «Свобода у Львівській обласній раді Олег Панькевич.

ІА "Вголос": НОВИНИ