Фінансування правоохоронних органів в Україні – на рівні із Міністерством оборони. Це, враховуючи те, що держава воює. До того ж МВС так і не розкрило найгучніших справ.

Про це в ефірі проєкту “Говорить Великий Львів” на телеканалі NTA заявив віцеспікер Парламенту VII скликання, голова фракції ВО “Свобода” у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

“На скільки  треба зневажати правоохоронну систему країни, щоб йти на такі замахи? Тобто, вони не бояться. Чи там є конфлікти? Так. Пам’ятаєте сварки між помічником і президентом, сварка за вплив на Одеську область. Шефір казав, що це його. Одещина – це порт, величезні кошти, величезні впливи. Тобто, там є за що”, – наголосив Кошулинський.

Він зазначив: повноваження Сергія Шефіра – відповідати за комунікацію з олігархами. Він на рівні із Єрмаком є реальною владою, це рівні постаті навколо Зеленського. Тож не просто так в Україні стріляють в людину такого рівня. Натомість правоохоронна система просто розводить руками.

“Можливо б не абетку змінювали, а займались такими речима – захистом. Якщо ти вже влада, люди її обрали, делегувавши повноваження, а тут таке стається в білий день”, – обурювався Кошулинський.

Водночас, коментуючи можливий “російський слід” у цій справі, він розповів: нещодавно ОПЗЖ вітала путінську партію “Єдина Росія” із перемогою на виборах.

“Агов, РНБО. Ви що робите? Можливо, ви б це мали робити? Можливо, закон про коларабоціонізм, про боротьбу з цим ухвалили? Монобільшість, увас тут агентура ходить під ногами, може б ви давно їх закрили? Ні… а те, що пан Шефір лобіював свої “Свати”, які були під санкціями, це повністю проросійський напрямок. Тому не требавважати, що там є якісь проросійські сліди. Думаю, якщо б вони схотіли, то б зробили”, – резюмував Руслан Кошулинський.

Нагадаємо, біля села Лісники Києво-Святошинського району сьогодні в першій половині дня стріляли в автомобіль першого помічника президента Володимира Зеленського Сергія Шефіра, поранено водія машини. В автівку вистрелили автоматною чергою, влучило 10 куль.

Президент України Володимир Зеленський, перебуваючи з офіційним візитом на Генасамблеї ООН, уже офіційно відреагував на замах на свого помічника та близького друга Сергія Шефіра.

ІА "Вголос": НОВИНИ