Вибір вакцини проти коронавірусу для окремої людини має бути індивідуальним і відповідати її реальному стану здоров’я.

Про це у прямому ефірі проєкту «Говорить великий Львів» на телеканалі NTA заявив віцеспікер Верховної Ради України VII скликання, голова фракції ВО «Свобода»  у Львівській міській раді Руслан Кошулинський.

Руслан Кошулинський зауважив, що на сьогоднішній день в Україні справді є різноманітний вибір вакцин проти коронавірусної інфекції, однак немає чіткого механізму індивідуального підбору  вакцини тій, чи іншій людині.

«Не можна говорити, що всі люди можуть однаково вакцинуватися всіма вакцинами. Якщо у бабці-пенсіонерки тромбоз, їй певну вакцину не можна давати. От у мене є дві старші доньки, у них малолітні діти і вони їх годують, то зрозуміло, що вони зараз не будуть вакцинуватися. Я вакцинований. Я не хворію і не хворів. Але перше правило вакцинації – не можна всім під одне пропонувати! Це базове, що треба зробити, – кожному має бути індивідуально введене щеплення. От з цього і треба починати», – заявив він.

Політик не виключає, що побоювання українців та відмова від вакцинації виникли і через те, що всім людям пропонують одну і ту ж саму вакцину.

«Можливо і в цьому є біда? Можливо і через це люди бояться? Можливо у людини є певні проблеми? Але у нас є установка – всіх під одне! І ми можемо втратити людини! Мені здається, що має бути максимально індивідуальний підхід!», – наголосив гість програми.

Руслан Кошулинський переконаний: якщо медики будуть ретельніше обстежувати пацієнтів напередодні вакцинації та підбиратимуть найбільш відповідну вакцину до стану здоров’я окремої людини, то і довіра українського суспільства до процесу вакцинації зросте.

«Люди реально бояться. А чинна влада не забирає страх у людей. Вона каже всім вакцинуватися під одне», – акцентував він.

Нагадаємо, як писав «Вголос», за результатами опитування, проведеного КМІС (Київський міжнародний інститут соціології), ВО «Свобода», яку представляє Руслан Кошулинський. впритул наблизилася до прохідного бар'єру для потрапляння у парламент (як би вибори відбулись упродовж найближчого часу). 

ІА "Вголос": НОВИНИ