Конституційний суд України, скасувавши статтю про незаконне збагачення, дозволив розкрадати державний бюджет.

Про це у Facebook написав кандидат у Президенти України від об'єднаних сил націоналістів Руслан Кошулинський.

«Доборолися. Конституційний суд скасував статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачала покарання для чиновників за незаконне збагачення. Вона, мовляв, не відповідає принципам верховенства права. А я нагадаю, що ухвалення цієї статті було однією з вимог Євросоюзу щодо надання Україні безвізу. Торік цю статтю визнала конституційною Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні (EUACI). Те саме підтвердив голова Конституційного суду Литви, де набагато жорсткіша норма діє з 2010 року (до в'язниці на чотири роки саджають кожного, хто не може пояснити походження статків, більших за 19 тисяч євро). Ідея криміналізації незаконного збагачення відображена також у Конвенції ООН проти корупції. Тільки в Україні все, як і завше, по-особливому. А в чому ж причина?», — написав Кошулинський.

Кандидат у Президенти від націоналістів зазначив, що рішення Конституційного суду — це узаконення дерибану державного бюджету.

«Скасована стаття мала дві важливі особливості. По-перше: змушувала чиновників пояснювати, як вони »чесно напрацювали« свої шалені статки. По-друге: передбачала конфіскацію незаконно нажитого майна після доведення провини підозрюваного. Тепер же рішенням КСУ на боротьбі з корупцією поставили хрест. Антикорупційний суд і НАБУ, які у 80 % випадків використовували цю статтю для звинувачень, залишили без роботи. Топових чиновників-корупціонерів визнали невинними. Розкрадання бюджету зробили легальним...

Оце й є олігархія. Дорватися до влади, щоб визискувати з українців. А тоді ухвалити закони, щоб убезпечитись від покарання. Тож робимо висновки. Позбудемось олігархії — здобудемо шанс на українське майбутнє. Іншого шляху немає», — написав Кошулинський.

Нагадаємо, Конституційний суд скасував статтю про незаконне збагачення чиновників.

ІА "Вголос": НОВИНИ