Заступник голови Верховної Ради України (2012-2014 рр.), ветеран російсько-української війни, кандидат на міського голову Львова Руслан Кошулинський розкритикував президента Володимира Зеленського за проведення псевдореферендуму у день місцевих виборів й ідею впровадження «вільної економічної зони» на Донбасі.

Про це Кошулинський говорив у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів».

«Опитування Зеленського у день місцевих виборів не матиме жодних юридичних підстав. Рекомендую цим так званим »молодим політикам« хоча би проконсультуватися у фахових юристів. Не кажу вже про суддів Конституційного Суду. Кожен фахівець прямим текстом скаже: це абсолютно незаконна дія. Тому не може президент дозволяти собі таке робити», - зазначив Руслан Кошулинський.

За словами націоналіста, це опитування вигадане задля того, щоб підняти рейтинг «Слуги народу» на місцевих виборах.

«Влада хоче підсилити свою політичну силу. Вони пропонують людям підтримати очевидні речі - боротьбу з корупцією, зменшення кількості депутатів - і сподіваються на позитивну емоцію від них», - вважає Кошулинський.

Ветеран війни також критикує президента Зеленського за ідею запровадити на Донбасі так звану вільну економічну зону:

«Він не хоче перемагати, він хоче »домовитися«! Як можна запроваджувати »вільну економічну зону«, коли там стоять чужі війська? Як можна запроваджувати »вільну економічну зону«, коли ти не контролюєш кордон? Ця ініціатива - це втілення мінських договорняків, які ведуть Україну до федералізації».

Прямий ефір ток-шоу дивіться тут:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ