Заступник голови Верховної Ради України (2012-2014 рр.), ветеран російсько-української війни Руслан Кошулинський закликав нинішню парламентську опозицію ініціювати вихід України з Мінських угод.

Про це Кошулинський сказав у прямому ефірі ток-шоу «Говорить Великий Львів».

«Допоки влада не відмовиться від Мінських домовленостей, миру в Україні не буде. Зеленський мав можливість зробити це. Мав можливість сказати: я цього не підписував - до побачення. Мав можливість почати з чистого листка.

Нагадаю аудиторії, що таке Мінські домовленості. Це особливий статус Донбасу. Це амністія бойовикам. Це з них твориться »народна міліція«. Це вони повністю контролюють суд і прокуратуру. Це неможливість розпустити там місцеві органи влади. Це безконтрольність кордону. Це російська мова. Це фінансування з бюджету України цих територій - за захищеними статтями, повно і першочергово. Доки Україна не відмовиться від цього, доки парламентська опозиція не поставить таке завдання перед владою, доти кравчуки і творитимуть таке у ТКГ.

Уже всім зрозуміло, що Мінськ не приводить до перемоги. Це путінські домовленості. Це капітулянтські домовленості. Це затягування війни на довгі роки. Ми вже шість років маємо цю війну. Вже діти, які народилися під час цієї війни, пішли в школу», - зазначив Кошулинський.

Відтак політик закликав парламентарів підняти відповідне питання у Верховній Раді:

«Я звертаюся зараз до депутатів Верховної Ради (у студії, - ред.). Навіщо ви голосували за продовження закону про ОРДЛО? Навіщо? Я цього не розумію! Ви показали конституційну більшість - 320 голосів. Ви показали цілому світові, що Україна далі готова туди іти! Навіщо ви це зробили? У нас же є нова армія! Це ж не 2014 рік, коли ви казали, що Путін нападе, якщо не підпишете ці домовленості! Зараз уже немає цієї мотивації! Немає чого віддавати їм українські території!

Сьогодні проукраїнським силам треба показати свою позицію. Як що ви не можете підняти цього питання в Парламенті (про відмову від Мінських домовленостей, - ред.), не можете заблокувати трибуну і не дати владі здавати Україну, як »Свобода« робила це в 2012-2014 роках, - тоді вибачайте. Тоді вийдемо ми і будемо працювати замість вас на вулицях. Але мені здається, що спільні дії парламентської опозиції і людей на вулиці - це єдине, що нині може зрушити зеленську владу».

Повний запис ефіру дивіться тут:

ІА "Вголос": НОВИНИ