Про це повідомляє прес-служба Державного космічного агентства України.

«16 вересня 2016 в 4:43 за київським часом з космодрому Куру у Французькій Гвіані відбувся успішний пуск європейської ракети-носія легкого класу «Vega» з першим перуанським супутником ДЗЗ PerúSAT-1 і космічними апаратами SkySat-4, 5, 6, 7 для американського оператора «Bella Terra», що належить «Google», –йдеться в повідомленні.

Вказується, що ракета-носій «Vega» розроблена Європейським космічним агентством (ESA) спільно з Італійським космічним агентством (ASI).

«Маршовий двигун РД-843 для 4-ї ступені ракети-носія розроблений Державним підприємством «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля і виготовлена Державним підприємством «Виробниче об'єднання «Південний машинобудівний завод ім. А. Н. Макарова» – пише прес-служба..

Зазначимо, що Україна бере участь у проекті «Antares», який почався в 2013 році. Україна створює основну конструкцію першого ступеня американської ракети-носія «Antares», яка призначена для доставки вантажів на МКС з космодрому США Уолопс. Вже відбулося 5 пусків, 4 з яких були успішними.

Останні півтора року українські фахівці займалися модернізацією першого ступеня, адаптуючи його до нового двигуна. Таким чином, перший пуск ракети-носія в новій конфігурації запланований на серпень 2016 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ