Про це інформує прес-служба Володимир-Волинської міської ради.

2 липня робоча зустріч керівників управлінь та відділів виконкому міської ради, депутатів та адміністрації ПАТ «Теплокомуненерго» зі спеціалістами ТзОВ «Європейська енергетична компанія» з обласного центру проходила під знаком необхідності налагодження взаємовигідних партнерських стосунків.

Річ у тім, що інвестиційну пропозицію цього луцького підприємства на 1,5 мільйона євро було розроблено без урахування потреб та проблем міста. «Європейська енергетична компанія» запропонувала розвиток теплового міського господарства шляхом реконструкції котелень та встановлення котлів, які працюють на альтернативних видах палива. Для цього підприємство, отримавши в оренду території та приміщення котелень, планувало встановити обладнання литовської фірми «Енерстера», також забезпечувати їх паливом – тріскою деревини, а вже на виході продавати вироблену теплову енергію фірмі «Теплокомуненерго».

Зустрічні пропозиції надали представники місцевої влади: вони вимагали реєстрації філії чи дочірнього підприємства енергетичної компанії, щоби забезпечити надходження податків від її діяльності до міської скарбниці; пропонували розглянути можливості оренди й теплових мереж міста, а не лише котелень, а також наполягали на збереженні трудового колективу місцевого підприємства теплопостачання.

Наступний раунд переговорів призначено на 8 липня, для цього до міста прибудуть і литовські консультанти. Окрім зазначених проблем, на них обговорять і питання логістики, забезпечення котелень необхідними об’ємами сировини, технічні моменти.

ІА "Вголос": НОВИНИ