У деяких українських сім’ях готують котлети з їжаків та борщ з кров’ю кабана – це для мене був шок.
Про це розповів український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен та телеведучий Євген Клопотенко.
«Найкрутіші рецепти – у Полтаві. Це місто – серце української гастрономії і якби його розвинути, стало справді б дуже крутим, - зазначив він. - На Волині також є незвичні рецепти: у деяких сім’ях готують котлети з їжаків – це для мене був шок – або існує борщ з кров’ю кабана».
Загалом українці, вважає Клопотенко, дуже консервативна нація і в їжу намагаються вживати найпростіші продукти.
«Тому для української кухні унікальні продукти – це білий буряк, який запікають, а потім їдять з медом; чи беруть пшоно, обкочують його у борошні та яйцях і роблять круті крупки чи затірки (каші), які виходить з цього», - додав Кулінар.
«У Карпатах на столі переважає бринза, страви з кукурудзою та картоплею; у гуцулів є навіть страва боренчик – картопляна запіканка з кукурудзою», - резюмував Клопотенко.
ІА "Вголос": НОВИНИ