З 6 грудня набуває чинності постанова Кабміну №1240, якою регулюються правила обмежень для невакцинованих осіб у межах «жовтої» ковідної зони.

Про це сьогодні, 30 листопада, повідомив директор департаменту охорони здоров'я Львівської облдержадміністрації Орест Чемерис.

За його словами, навіть якщо Львівщина найближчими днями вийде з «червоної» ковідної зони, то для осіб, які так і не вакцинувалися від COVID-19, нічого не зміниться. Якщо вони схочуть відвідати крамниці, ресторани, кав’ярні, театри та інші громадські місця, їм так само доведеться робити ПЛР-тести або експрес-тести чи надавати довідки від лікаря про те, що перехворіли або не можуть вакцинуватися за станом здоров’я.

«Це є вимушеним кроком. Ми спостерігаємо тенденцію, що на стаціонарному лікуванні перебувають саме невакциновані особи. Частка вакцинованих осіб у лікарнях становить 3-4 відсотки», - зауважив він.

Тому працівники закладів культури, громадського харчування та інші  повинні бути вакцинованими. Інакше цим закладам заборонять працювати. А дію «жовтого» сертифікату, тобто проміжок між двома дозами вакцини скорочено зі 120 днів до 30.

 «На 31 день ці сертифікати будуть автоматично вилучені з додатка «Дія» і стануть нечинними», - попередив він.

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», у Львівській області зростає кількість хворих на ковід. 

ІА "Вголос": НОВИНИ