70 відсотків пацієнтів, які потрапляють до лікарні, є у важкому стані. Для порівняння, навесні таких пацієнтів було 50 відсотків.

Про це сьогодні, 22 жовтня, повідомила керівниця центру терапії лікарні швидкої медичної допомоги Львова Марта Сайко.

За її словами, хворі задихаються. А рентген показує сильне ураження легень.

Окрім того, дуже багато ковідних пацієнтів страждають від депресії, мають суїцидальні  думки.

«Їх постійно консультує психіатр. Навесні такі випадки були поодинокі. А зараз – у кожного хворого на ковід. І ці прояви виникають не на фоні кисневого голодування», - зауважила вона.

Також лікарі спостерігають тромбози легень та кінцівок. Виникають кровотечі.

«Навесні ми думали, що гірше не буде. Зараз ми бачимо, що стало ще гірше», - зізналася лікарка.

За її словами, за добу до лікарні поступають від 45 пацієнтів і більше.

Оксана Сайко також зауважила, що серед 381 пацієнта, які зараз перебувають у лікарні з ковідом, 15 – вакцинованих. Але їхній стан не важкий, вони не є кисневозалежними.

«Серед сорока пацієнтів, які перебувають в реанімації, нема жодного вакцинованого. Натомість ми вчора виписали 90-літнього дідуся, який був провакцинований», - каже вона.

Лікарка переконує, що вакциновані хворі не матимуть ускладнень.

Водночас вона просить не нехтувати симптомами хвороби та не займатися самолікуванням й не використовувати методи народної медицини. Так, їй довелося бачити пацієнтів, які не хотіли визнавати, що занедужали на ковід та лікувалися п'явками й банками.

Також перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко зазначив, що у понеділок відбудеться чергове засідання міської комісії ТЕБ І НС Львова, де прийматимуть рішення про посилення  карантинних заходів.  

Нагадаємо, як повідомляв «Вголос», Львівщина вийшла на перше місце з нових випадків захворювання на ковід. Також у Львові почали карати перших порушників карантинних заходів. 

ІА "Вголос": НОВИНИ